Bitcoin Daily: Chinese politie grijpt $ 15 miljoen, luxe auto’s in Crypto Scam Probe; CENTRE Blacklists Address, bevriest $ 100K Stablecoin op verzoek van wetshandhaving

0

CENTRE Consortium blokkeert toegang tot $ 100K aan Crypto

 

Autoriteiten in China hebben bitcoin, ether en tether in beslag genomen ter waarde van meer dan $ 15 miljoen en luxe auto’s van degenen die naar verluidt een zogenaamd cryptocurrency-schema hadden uitgevoerd, meldde CoinDesk. De politie in een Chinese stad had naar verluidt tien verdachten in hechtenis genomen.

 

Het vermeende slachtoffer van de zaak was onderdeel geworden van een Telegram-groep die een smart blockchain-contract op de markt had gebracht dat naar verluidt een digitale valuta zou kunnen maken met de naam Huobi Tokens, de digitale valuta van de Huobi-uitwisseling.

 

Het slachtoffer zei naar verluidt tegen de autoriteiten: ‘Simpel gezegd, als je één eenheid ETH naar een aangewezen adres stuurt, ontvang je 60 HT. En dan kun je het verkopen om het verschil te maken. ‘ kraken exchange neemt toe.

 

Maar het slachtoffer kreeg naar verluidt nep-tokens nadat hij 10 ETH had opgegeven op een adres dat de beheerder van de groep naar verluidt had opgegeven. CoinDesk meldde dat er geen indicatie is dat de Huobi-uitwisseling met het schema te maken had.

 

In ander nieuws bevroor het CENTRE Consortium cryptocurrency ter waarde van $ 100.000 door een USDC stablecoin-adres te blokkeren als antwoord op een vraag van de autoriteiten, meldde CoinDesk.

 

CENTRE behoudt de mogelijkheid om adressen te blokkeren als er een mogelijk beveiligingsincident of andere potentiële schade aan het netwerk bestaat, volgens een document geciteerd door CoinDesk. Bitcoinmeester is veel gebruikt.

 

Het zal ook een blok overwegen “om te voldoen aan een wet, regelgeving of rechtsorde van een naar behoren erkende Amerikaanse bevoegde autoriteit, een Amerikaanse bevoegde rechtbank of een andere overheidsinstantie met jurisdictie over CENTER”, volgens een document geciteerd door CoinDesk.


 

Het grootste deel van de Raad van Bestuur van het consortium moet stemmen om groen licht te geven voor blokkering. Ze kunnen in sommige gevallen tegen de verhuizing zijn. Bovendien kunnen ze de beslissingen ongedaan maken.

 

Het bedrijf zei in een verklaring per rapport: “Centrum kan bevestigen dat het een adres op de zwarte lijst heeft gezet als reactie op een verzoek van wetshandhaving. Hoewel we geen commentaar kunnen geven op de specifieke kenmerken van wetshandhavingsverzoeken, voldoet het Center aan bindende gerechtelijke bevelen die de juiste jurisdictie hebben over de organisatie.

 

Digitale transformatie is krachtig versneld, maar hoe vertaalt die behendigheid zich in de strijd tegen aanvallen uit het COVID-tijdperk en geavanceerde identiteitsbedreigingen? Omdat miljoenen alles online omarmen, valt het behoud van digitaal vertrouwen nu vooral op banken en FI’s. Vooruitgang in identiteitsgegevens en het gebruik van verschillende gewichten in de betalingsmix bieden nu nieuwe mogelijkheden om organisaties en hun klanten te wapenen tegen cyberbedreigingen. Van de nieuwste machine learning voor fraude en risico’s tot corporate treasury-teams die op nieuwe manieren werken met nieuwe datasets, leer van experts hoe digitale identiteit, samen met vorderingen zoals realtime betalingen, gecombineerd worden om vertrouwen te creëren en relaties te verrijken.

Related Posts