Persoon met behulp van computer

0

Het aanvragen van een verhoging van de kredietlimiet is een uitstekende manier om beschikbaar krediet vrij te maken voor een grote aankoop, maar het kan ook een boost geven aan uw kredietwaardigheid. Dit komt door het feit dat de bedragen die u verschuldigd bent met betrekking tot uw kredietlimiet – ook bekend als uw kredietgebruik – 30 procent uitmaken van uw FICO-kredietscore. Een hogere kredietlimiet kan dus uw kredietgebruik verlagen zonder dat u een groot percentage van uw schuld hoeft af te betalen.

 

 

Als u een creditcard van American Express heeft, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u een verhoging van de kredietlimiet kunt aanvragen of dat u überhaupt in aanmerking komt. Deze gids behandelt de ins en outs van een verhoging van de kredietlimiet van Amex en hoe u er een kunt aanvragen.


 

Voordat u een kredietverhoging aanvraagt

Er zijn een paar zaken waar u over na moet denken voordat u een kredietlimietverhoging aanvraagt ​​voor een creditcard die u al heeft. Hier zijn de belangrijkste factoren om in gedachten te houden:

 

 

Wat is uw huidige kredietlimiet?

Controleer de gegevens van uw Amex-creditcard om erachter te komen wat uw huidige kredietlimiet is. Als u niet zeker weet hoe u deze informatie kunt vinden, kunt u dit doen door in te loggen op uw online accountbeheerpagina op AmericanExpress.com of door uw papieren creditcardafschrift te controleren.

 

Hoeveel krediet wilt u?

Bedenk hoeveel krediet u misschien wilt vragen. Houd er ook rekening mee dat als u te veel extra krediet vraagt, u geweigerd kunt worden. American Express stelt eigenlijk voor om een ​​verhoging van slechts 10 tot 25 procent van uw huidige limiet te vragen voor de beste resultaten.

 

Komt u in aanmerking voor een verhoging?

Maak een balans op van uw persoonlijke situatie om te beslissen of u überhaupt in aanmerking komt voor een hogere kredietlijn dan u nu heeft. Om in aanmerking te komen voor een verhoging van de kredietlimiet van Amex, moet uw creditcardrekening minstens 60 dagen open zijn geweest. Je hebt ook een goede kredietscore en een positieve geschiedenis van werk en inkomen nodig om in aanmerking te komen.

 

Maakt u zich zorgen over het hebben van een nieuwe harde vraag over uw kredietrapport?

Het vragen om een ​​verhoging van de kredietlimiet resulteert meestal in een nieuwe harde vraag naar uw kredietrapport, wat uw kredietwaardigheid tijdelijk negatief kan beïnvloeden. Het is echter ook mogelijk dat u alleen een zachte verhoging van de kredietlimiet krijgt, aangezien het bekend is dat American Express geen harde vraag gebruikt als gevolg van vragen over kredietlimieten. Dit is hoe dan ook een andere factor die u in gedachten moet houden.

 

3 manieren om uw kredietlimiet te verhogen met American Express

Hier zijn een paar verschillende manieren waarop u mogelijk toegang kunt krijgen tot meer beschikbaar krediet met American Express, hetzij met de kaart die u heeft, hetzij met een nieuwe American Express-creditcard.

 

Vraag een verhoging van de kredietlimiet aan

Meestal is de beste manier om een ​​kredietlimiet te verhogen, door er een te vragen. Met American Express kunt u een verhoging van de kredietlimiet aanvragen door de klantenservice van American Express te bellen of via uw online accountbeheerpagina.

 

 

Wacht het af

U kunt ook wachten om te zien of uw kredietlimiet na verloop van tijd automatisch wordt verhoogd. Over het algemeen zullen de meeste kaartuitgevers overwegen uw limiet te verhogen zodra u een bepaald niveau van verantwoord kredietgebruik heeft getoond, zoals het vroegtijdig of op tijd betalen van uw creditcardrekening gedurende zes of twaalf maanden.

 

Vraag een nieuwe Amex-creditcard aan

Wilt u meer krediet van American Express, dan kunt u ook gewoon een andere American Express creditcard aanvragen. Deze optie kan u helpen krediet te krijgen voor een grote aankoop, maar u kunt ook een genereuze welkomstbonus en doorlopende beloningen voor uw uitgaven verdienen.

 

Hoe lang duurt het voordat een kredietlijn van American Express wordt verhoogd?

Als u in aanmerking komt voor een verhoging van de kredietlimiet van American Express, ziet u deze verhoging mogelijk meteen in uw account. U kunt erachter komen of uw verhoging is doorgegaan door in te loggen op uw online accountbeheerpagina en te controleren of uw kredietlimiet is verhoogd om de wijziging weer te geven of niet. visa creditcard veel gebruikt.

 

 

Wat te doen als uw Amex-verzoek wordt afgewezen?

Als uw verhoging van uw Amex-kredietlimiet wordt geweigerd, raakt u niet wanhopig. Er zijn stappen die u kunt nemen om uzelf in een betere positie te brengen om later in aanmerking te komen voor een verhoging van de kredietlimiet.

 

Betaal al uw rekeningen op tijd

Uw betalingsgeschiedenis vormt 35 procent van uw FICO-kredietscore, dus u wilt er zeker van zijn dat u al uw rekeningen vroeg of op tijd betaalt. Door ervoor te zorgen dat uw kredietprofiel onberispelijk en vrij van late betalingen is, kunt u in de loop van de tijd een beter krediet krijgen.

 

Betaal schulden af

Aangezien uw kredietgebruik nog eens 30 procent van uw FICO-score uitmaakt, is het afbetalen van schulden op doorlopende kredietlijnen een uitstekende manier om uw kredietscore te verhogen. American Express is wellicht ook meer bereid om uw beschikbare krediet te verhogen als u in totaal minder verschuldigd bent. Opmerking: u moet ernaar streven om uw kredietgebruik onder de 30 procent te houden.

 

Controleer uw kredietrapporten op fouten

Zorg ervoor dat u uw kredietrapporten controleert op rapportagefouten. U kunt do zo met alle drie kredietbureaus – Experian, Equifax en TransUnion – gratis via de website AnnualCreditReport.com. creditcard vergelijking online.

 

 

Als u rapportagefouten of fouten in een van uw rapporten aantreft, geeft de Bankrate-gids voor het betwisten van fouten in uw kredietrapporten een overzicht van uw volgende beste stappen.

 

 

Related Posts